Nikolopoulos

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Καθηγητής Βιομηχανικών Σχέσεων & Διαπραγματεύσεων

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Ανδρέας Νικολόπουλος είναι Καθηγητής Βιομηχανικών Σχέσεων και Διαπραγματεύσεων στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Tübingen Universität. Επίσης, κατέχει διδακτορικό τίτλο σπουδών στην Επιχειρησιακή Πολιτική από το Freie Universität Berlin.

Από το 1992 έως το 2011 διετέλεσε ως Μεσολαβητής και Διαιτητής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας. Κατά την διάρκεια της θητείας του διαχειρίστηκε πάνω από 200 υποθέσεις με πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχών εκβάσεων (υπογραφή συλλογικών συμβάσεων). Είναι επίσης σύμβουλος Βιομηχανικών σχέσεων, και Διαπραγματεύσεων σε διάφορους οργανισμούς και επιχειρήσεις (τόσο ιδιωτικές όσο και δημόσιες). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην Διοικητική των Συγκρούσεων, τις Διαπραγματεύσεις, και τις Βιομηχανικές Σχέσεις.

Δημήτρης Μπουραντάς

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ

Καθηγητής Management & H.R., Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής Management, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA)  και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει διευθύνει μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων για το Management στην Ελλάδα και έχει συγγράψει 6 βιβλία, εκ των οποίων έχουν γίνει best sellers τα παρακάτω: «Management», εκδόσεις ΜΠΕΝΟΣ (2002), «Ηγεσία: Ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας», εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ (2005). To μυθιστόρημα «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη», (εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ) κέρδισε το βραβείο αναγνωστών (ΕΚΕΒΙ 2008) και βρέθηκε για τέσσερα χρόνια στις λίστες των ευπώλητων. Πρόσφατα, εκδόθηκε το νέο του βιβλίο «Επί σκηνής χωρίς πρόβα», το οποίο, από την έκδοσή του, βρίσκεται στις λίστες των Best Sellers. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί στα πλέον έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, μεταξύ των οποίων τα: Organization Science, Journal of Business Ethics, Organization Studies, European Management Journal, Scandinavian Management Journal, Long Range Planning, Revue Francaise de Gestion, International Studies of Management and Organization, Technology Analysis and Strategic Management, International Journal of Human Resources Management, Leadership Quarterly, Employees Relations, Food Policy, Personnel Review, Journal of Applied Business Research, Journal of Managerial Psychology, Journal of Global Marketing κ.α. Επίσης, έχει επιβλέψει διδακτορικές διατριβές, στις οποίες έχουν απονεμηθεί το πρώτο και το δεύτερο Ευρωπαϊκό Βραβείο.

Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία, έχοντας εργαστεί ως στέλεχος, σύμβουλος και εκπαιδευτής για διεθνείς Οργανισμούς, όπως: Ε.Ε., ΟΟΣΑ και CIHEAM και για μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων οι: ΤΙΤΑΝ, Εurobank, Nestle, Coca Cola, Unilever, Diageo, Unilever, Vodafone, Cosmote, Barclays, Citibank, Bayer, Oracle, Rank Xerox, BAT, Schneider, SAP, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, ΑΤΕ, Εμπορική Τράπεζα, Εγνατία Τράπεζα, Μινέρβα, Carrefour, Pepsico, Marks & Spencer, Boehringer Ing., ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΔΕΗ, Αλουμύλ, Α.Β. Βασιλόπουλος, Apivita, Βιβεχρώμ, Bosch, Alico, Interamerican, Landis & Gyr, Famar, Roche, Praktiker, DDB, Wind, Χατζόπουλος, Όλυμπος, Ιασώ, Υγεία.

Από το 1992 έως το 2011 διετέλεσε ως Μεσολαβητής και Διαιτητής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας. Κατά την διάρκεια της θητείας του διαχειρίστηκε πάνω από 200 υποθέσεις με πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχών εκβάσεων (υπογραφή συλλογικών συμβάσεων). Είναι επίσης σύμβουλος Βιομηχανικών σχέσεων, και Διαπραγματεύσεων σε διάφορους οργανισμούς και επιχειρήσεις (τόσο ιδιωτικές όσο και δημόσιες). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην Διοικητική των Συγκρούσεων, τις Διαπραγματεύσεις, και τις Βιομηχανικές Σχέσεις.

Βασίλης Παπαδάκης

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Καθηγητής Management & Στρατηγικής

Oικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Βασίλης Παπαδάκης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α). Είναι πτυχιούχος του Ο.Π.Α., κάτοχος ΜΒΑ από το Ο.Π.Α. και PhD από το London Business School, στο οποίο και εργάστηκε μετά την λήψη του διδακτορικού του (1994-1998).

Το κύριο ερευνητικό ενδιαφέρον του Δρ. Παπαδάκη εστιάζει στον εννοιολογικό χώρο της Στρατηγικής των Επιχειρήσεων, της Λήψης Στρατηγικών Αποφάσεων και των Εξαγορών και Συγχωνεύσεων. Άρθρα του, στα αντικείμενα αυτά, έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως: Strategic Management Journal, Organization Science, British Journal of Management, International Studies of Management and Organization, Technology Analysis and Strategic Management, Business Strategy Review, European Management Journal, Management Decision κα. Άρθρα του έχουν επίσης παρουσιασθεί σε συνέδρια της Αμερικανικής και Βρετανικής Ακαδημίας Μάνατζμεντ, του Strategic Management Society, του European Foundation of Management Development, της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων, της Ελληνικής Εταιρείας Επιχειρησιακών Ερευνών κ.α.

Ανδρέας Κωνσταντακόπουλος

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ., Σύμβουλος Ασφαλείας, Διαχείρισης Κρίσεων & Διαπραγματεύσεων

Ο Ανδρέας Κωνσταντακόπουλος είναι Ανώτατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας ε.α. και υπηρέτησε σε σημαντικές υπηρεσίες και θέσεις.

Εξειδικεύτηκε στο αντικείμενο “Διαπραγματεύσεις Κρίσεων” εκπαιδευθείς από τη New Scotland Yard και το FBI. Εκπαιδεύτηκε σε πολλά επαγγελματικά σχολεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρακολούθησε με επιτυχία δύο προγράμματα μεταπτυχιακού επιπέδου της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην “Προαγωγή Ψυχικής Υγείας” και στην “Ανάπτυξη Ψυχοκοινωνικών Δεξιοτήτων”, έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το μεταπτυχιακό σεμινάριο “Ορθολογική Επιλογή: Αποφάσεις, Παίγνια, Θεσμοί” και το πρόγραμμα “Επικοινωνία και Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP)” του Ε.Κ.Π.Α. και είναι απόφοιτος της Σχολής Εθνικής Άμυνας στις Στρατηγικές και Αμυντικές Σπουδές.

Οργάνωσε το σύστημα διαπραγματεύσεων στη Ελλάδα και έχει εκπαιδεύσει τους διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. και την πρώτη ομάδα διαπραγματευτών της Κυπριακής Αστυνομίας. Ως διαπραγματευτής ανέπτυξε έντονη επιχειρησιακή δράση σε κρίσιμα περιστατικά και ενδεικτικά στις περιπτώσεις απαγωγών γνωστών επιχειρηματιών και εφοπλιστών καθώς και σε περιπτώσεις μεγάλων ομηριών που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Έχει πιστοποιηθεί ως “Εκπαιδευτής Ενηλίκων” από τον ΕΟΠΠΕΠ και ως εκπαιδευτής – εισηγητής σε θέματα διαπραγματεύσεων, επικοινωνίας και ασφάλειας, έχει πάνω από 1.500 ώρες διδασκαλίας σε φορείς και επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και είναι εκπαιδευτής στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α).

Ευάγγελος Καραδήμας

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ

Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχολογίας της Υγείας

Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ο Ευάγγελος Καραδήμας υπηρετεί από το 2004 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης διδάσκοντας Κλινική Ψυχολογία της Υγείας, τώρα ως Αναπλ. Καθηγητής. Είναι μέλος επιστημονικών φορέων, συμπεριλαμβανομένων της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, του American Psychological Association (Division 38 – Health Psychology), και της European Health Psychology Society.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 80 άρθρα και κεφάλαια σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, κυρίως διεθνή. Έχει εκδώσει ένα βιβλίο και είναι επιμελητής έκδοσης σε πέντε άλλα. Τέλος, έχει συμμετάσχει με πάνω από 200 παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του αφορούν τη σχέση μεταξύ στρες και υγείας, τις διεργασίες αυτο-ρύθμισης που σχετίζονται με την ασθένεια, την προσαρμογή χρόνιων ασθενών, καθώς και την ποιότητα ζωής και την ευεξία.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΡΕΝΤΖΙΑΔΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΡΕΝΤΖΙΑΔΗΣ

Πανεπιστημιακός Υπότροφος

(Π.Δ. 407)

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Παναγιώτης Λορεντζιάδης διδάσκει Ποσοτικές Μεθόδους στο Τµήµα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Μαθηµατικού Τµήµατος του Πανεπιστηµίου Αθηνών, και έχει λάβει Master of Arts και Διδακτορικό Δίπλωµα (Ph.D.) σε Στατιστική από το University of California, Berkeley, USA.
Έχει διδάξει στο University of California, Berkeley, και έχει εργαστεί ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τµήµα Οικονοµικών στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστηµίου La Verne, California. Ο χώρος ειδίκευσης του είναι η Ποσοτική Ανάλυση για Οικονοµικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Εφαρµοσµένες Μέθοδοι Στατιστικής σε Επιχειρήσεις, Επιχειρησιακή Έρευνα και Διοικητική των Επιχειρήσεων. Έχει δηµοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστηµονικά περιοδικά, όπως το European Journal of Operational Research, Omega, Operational Research, κ.α. Οι τεχνικές αξιολόγησης προµηθευτών που έχει διατυπώσει χρησιµοποιούνται σε διαδικασίες προµηθειών από δηµόσιους οργανισµούς και εταιρείες (στον Καναδά, Βραζιλία κ.α.). Έχει λάβει διάκριση από την Ελληνική Μαθηµατική Εταιρεία, καθώς και Πιστοποιητικό Εξαιρετικής Συνεισφοράς από το U.S. Department of Defense.

ΑΛΕΞΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Assistant Professor of Social Psychology
Department of Psychology
University of Crete

O Αλέξης Αρβανίτης είναι επίκουρος καθηγητής κοινωνικής ψυχολογίας στο τμήμα ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κατέχει προπτυχιακό και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διδακτορικό τίτλο στην Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια διαπραγματεύσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης και στην Σχολή Οικονομικών του Χάρβαρντ ενώ είναι παράλληλα πιστοποιημένος διαμεσολαβητής από το Chartered Institute of Arbitrators. Έχει δημοσιεύσει στο χώρο των διαπραγματεύσεων τόσο σε επιστημονικά περιοδικά, όπως το Philosophical Psychology και το New Ideas in Psychology, όσο και στο διεθνή τύπο, όπως στο World Financial Review και στο Project Syndicate. Είναι συγγραφέας του εγχειριδίου επικοινωνίας της επιστήμης «Πώς να (μη) διαπραγματεύεσαι. Τι μας διδάσκει η διαπραγμάτευση Τσίπρα-Βαρουφάκη». Τα γενικά ενδιαφέροντά του κινούνται σε χώρους της κοινωνικής ψυχολογίας όπως η κοινωνική επιρροή, οι διομαδικές σχέσεις, τα κίνητρα και, φυσικά, οι διαπραγματεύσεις.

Βασιλική Δεληστάθη

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΕΛΗΣΤΑΘΗ

General Counsel Legal Affairs & Corporate Secretary
Mediator & Mediators’ Trainer

Η Βασιλική Δεληστάθη είναι νομική σύμβουλος του ομίλου εταιρειών Quest (General Counsel Legal Affairs of Quest Group of Companies), επί κεφαλής της νομικής υπηρεσίας του ομίλου, γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου και εταιρική γραμματέας της μητρικής εταιρείας «Quest Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» από το 2012. Από το 1996 μέχρι το 2002 ήταν συνεργάτης σε δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα. Ακολούθως, από το 1999 μέχρι το 2002 ήταν δικηγόρος στην εταιρεία «Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών Α.Ε.». Από το 2002, ήταν νομική σύμβουλος και γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου στην εταιρεία «Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.» μέχρι το 2007, οπότε και ανέλαβε μέχρι το 2012 τη θέση της νομικής συμβούλου και διευθύντριας νομικών υπηρεσιών της εταιρείας «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.», θυγατρικής της ΟΣΕ Α.Ε..

Είναι πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Νομική Σχολή) και κάτοχος διδακτορικού στη διοικητική δικονομία.

Είναι διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών. Επίσης, είναι επιστημονική συνεργάτιδα – Διαμεσολαβήτρια στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (Ε.Ο.ΔΙ.Δ.), μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.), μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας για τη Διαμεσολάβηση (ΕΛΠΙΔΙΑ), εξωτερική ειδική συνεργάτιδα στη «Διεθνή Διαφάνεια» και είναι μέλος του Δ.Σ.Α., της Ένωσης Ευρωπαίων Δικηγόρων και του Συνδέσμου Εμπορικολόγων.

Έχει λάβει εκπαίδευση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και κατέχει εξειδίκευση στη διαμεσολάβηση οικογενειακών διαφορών, διαφορών στον εργασιακό χώρο, στις υψηλού κινδύνου συγκρούσεις, στην επανορθωτική δικαιοσύνη, στο συντονισμό δημοσίων διαλόγων, καθώς και στις διαπραγματεύσεις.

Έχει ασχοληθεί με διαμεσολαβήσεις επί διαφορών με αντικείμενα ιδίως αστικού και εμπορικού δικαίου, καθώς και πνευματικής ιδιοκτησίας (μεταξύ επιχειρήσεων) και συγκρούσεων μεταξύ στελεχών επιχειρήσεων.

Εκπαιδεύεται διαρκώς στην αυτο-εξέλιξη/αυτογνωσία, συμμετέχει σε δράσεις παροχής κοινωνικής υπηρεσίας, λατρεύει τη μουσική, τη λογοτεχνία, τα ταξίδια, την άθληση και μαθαίνει τσέλο.

Μανώλης Πολυχρονίδης

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ

Εκπαιδευτής Ρητορικής Τέχνης

Ο Εμμανουήλ Πολυχρονίδης είναι εκπαιδευτής ρητορικής τέχνης και πολιτικός επιστήμονας. Έχει ολοκληρώσει σπουδές με διάκριση στην Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και στην Οικονομική Επιστήμη στο Deree College, στο οποίο ασχολήθηκε πολύ δραστήρια και με το ρητορικό αγώνισμα της Κοινοβουλευτικής Επιχειρηματολογίας/ Αντιλογίας (British Parliamentary Debating). Διαγωνίσθηκε με διεθνείς διακρίσεις και συμμετείχε ως κριτής σε πολυάριθμους φοιτητικούς διαγωνισμούς αντιλογίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει προπονήσει μαθητικές ομάδες αντιλογίας σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία και έχει εκπαιδεύσει ενήλικες κριτές σε πολλά μέρη της Ελλάδας ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής των Διασχολικών Αγώνων Ρητορικής Τέχνης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και ως μέλος της Επιτροπής Κριτών των Πανελλήνιων Μαθητικών Αγώνων Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας του Υπουργείου Παιδείας. Ήταν επιστημονικός σύμβουλος και κριτής στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΤ1 “Λογομαχίες” (2005-6), εκπαιδευτής στο Youth Forum του International Debating Education Association (I.D.E.A.) στο Trest της Τσεχίας (2007), ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής και εκπαιδευτής ομιλητών στο πρώτο TEDxAthens (2009). Έχει παρουσιάσει επιστημονικές εργασίες για τους αγώνες αντιλογίας (debating), την επιχειρηματολογία και τη ρητορική σε διεθνή συνέδρια και έχει διοργανώσει πολυάριθμες εκπαιδεύσεις σε ρητορικές δεξιότητες και αγωνίσματα, μεταξύ άλλων και στο Βελιγράδι το Σεπτέμβριο του 2015 στο Trainthe Trainers Workshopτου International Debating Education Association (I.D.E.A.).

Μαθητεύει από το 2003 στον Ρητορικό Κύκλο του Γιάννη Ανδριανάτου, έχει μαθητεύσει στην Αφήγηση Ιστοριών με τον Στέλιο Πελασγό και έχει παρακολουθήσει βιωματικά σεμινάρια στον Θεατρικό Αυτοσχεδιασμό με τον Μενέλαο Πρόκο και στην δραματοθεραπεία με την Αντιγόνη Χριστοφόρου. Eίναι δραστήριο μέλος δύο ρητορικών ομίλων ενηλίκων Toastmasters και τακτικός θεατής σε συνέδρια TEDx και σε διαδικτυακές ομιλίες στο TED.com

Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ιδρύσει και συντονίζει ρητορικούς ομίλους σε δημόσια δημοτικά σχολεία και γυμνάσια, εκπαιδεύει επαγγελματίες, ομάδες γονέων και φοιτητές στην τέχνη και τεχνική των δημόσιων ομιλιών, συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Friedrich Naumann για τα πρώτα δύο Σεμινάρια Πολιτικής Σκέψης (2013-2014), εδώ και 4 χρόνια συνεργάζεται με τα εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου “Εκπαιδευτική Αναγέννηση” ως προπονητής debate και από πέρυσι  και με την Ιόνιο Σχολή ως εκπαιδευτής ρητορικής στα ελληνικά και debate / MUN στα αγγλικά σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση και μέλος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Από το 2016 διδάσκει τεχνικές παρουσιάσεων και τεχνικές δημόσιων ομιλιών στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και Πειθώ και Επιχειρηματολογία στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Το 2017-18 είναι η έκτη χρονιά συνεργασίας με το Certificate In Negotiations του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Διδάκτορας

Η Ειρήνη Παντελίδη κατάγεται από τη Ρόδο. Έζησε 15 χρόνια στην Μεγάλη Βρετανία, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της και απέκτησε μακροετή διδακτική και κλινική εμπειρία στον τομέα της ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας.

Απέκτησε πτυχίο στη ψυχολογία & κοινωνιολογία (Πανεπιστήμιο Derby), μεταπτυχιακό στη συμβουλευτική (Πανεπιστήμιο Hull) και δεύτερο μεταπτυχιακό στη γνωστική συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία (Πανεπιστήμιο Derby), καθώς επίσης ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στη μέθοδο EMDR, που εξειδικεύεται στην επίλυση του μετατραυματικού στρες. Το 2014 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της έρευνα, με θέμα την χαμηλή αυτοπεποίθηση και την τελειομανία.

Με την έναρξη του διδακτορικού της, σε ηλικία 24 ετών, αναγνωρίστηκε κλινική λέκτορας στο τμήμα κοινωνικών επιστημών και ψυχοθεραπείας του πανεπιστημίου Derby και του πανεπιστημίου Hull, όπου δίδασκε γνωστική συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική ψυχολογία για 8 χρόνια. Ταυτόχρονα με την ακαδημαϊκή της καριέρα, απέκτησε εκτενή κλινική εμπειρία δουλεύοντας ως ψυχοθεραπεύτρια από το 2001 με παιδιά/εφήβους και ενήλικες στην επίλυση  περιστατικών άγχους, κατάθλιψης, μετατραυματικού στρες, συναισθηματικών διαταραχών, διατροφικών διαταραχών, κρίσεις πανικού κα. Συνεργάστηκε με τον δημόσιο τομέα και το εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας καθώς επίσης και με τον ιδιωτικό τομέα σε συνεργασία με  ιατρεία και κέντρα ψυχοθεραπείας.

Με τον ερχομό της στην Ελλάδα το 2011  δουλεύει  ως ελεύθερη επαγγελματίας – ψυχοθεραπεύτρια. Επίσης για 2 χρόνια συνεργάστηκε  ως καθηγήτρια σε Ιδιωτική σχολή  σε Μεταπτυχιακά προγράμματα ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας. Έχει δώσει αλλεπάλληλες ομιλίες στην κεντρική και βόρεια Αγγλία και σε πολλές ημερίδες στην Ελλάδα καθώς  και συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο του ΒΒ και στο ελληνικό ραδιόφωνο.

ΧΡΟΝΕΑ ΜΑΡΙΛΙΖΑ

ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΧΡΟΝΕΑ

Ηθοποιός – Performer – Εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής

Η Μαριλίζα Χρονέα είναι ηθοποιός, performer, εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις διαφόρων ειδών θεάτρου: αρχαίο δράμα, κλασσικό, σύγχρονο, χοροθέατρο, μουσικό θέατρο, performance, θέατρο δρόμου, θέατρο playback, για ενήλικες και παιδιά. Μετεκπαιδεύτηκε στο σωματικό θέατρο και τον αυτοσχεδιαστικό χορό butoh καθώς και στο διαδραστικό θέατρο playback που έχει δραματοθεραπευτική διάσταση. Από το 2001 συνεργάζεται σταθερά ως ηθοποιός με θεατρικές ομάδες στην Αθήνα. Συντονίζει ομάδες ενηλίκων και σχεδιάζει και εμψυχώνει παιδαγωγικά προγράμματα και θεματικά θεατρικά παιχνίδια. Σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους έχει αναλάβει παρουσιάσεις βιβλίων. Έχει συνεργαστεί με την αμερικανίδα καλλιτέχνη Eve Sussman and the Rufus Corporation καθώς και με τον Claude Krespin στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα 2004. Ως πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ έχει ασκήσει δραστηριότητα στατικoύ μελετητή κι έχει ασχοληθεί με το σύστημα ISO. Σχεδιάζει δραστηριότητες που συνδέουν την τέχνη με τον φυσικό κόσμο και την επιστήμη. Επί του παρόντος εμφανίζεται στο θέατρο Ιλίσια με το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» σε σκηνοθ. Δ.Αδάμη και με την ομάδα Plan Bee στην παράσταση «SuperWoman».

George-Trialonis

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΙΑΛΩΝΗΣ

Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Ο Γεώργιος Τριαλώνης, είναι Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με εξειδίκευση στην Εκπροσώπηση, Συμβουλευτική και Προετοιμασία προσώπων σε ζητήματα διαπραγματεύσεων. Από το 2016 είναι διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, ενώ από το 2017 είναι Συντονιστής Εξωδικαστικού Συμβιβασμού του νόμου 4469/2017 (υπ. αρίθμ. 79817/17.07.2017 απόφαση Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομίας ). Είναι απόφοιτος του Diploma in Negotiation του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2015 συμμετείχε  με την ομάδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον Παγκόσμιο διαγωνισμό Διαπραγματεύσεων “The Negotiation Challenge”. Από το 2018 διατελεί Προπονητής των ομάδων διαγωνιστικών διαπραγματεύσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με συμμετοχές στις τελικές φάσεις των Παγκόσμιων Διαγωνισμών Διαπραγματεύσεων «The Negotiation Challenge» San Francesco (2018) , Κιότο (2019) και  «Warsaw Negotiation Challenge (2020)» . Είναι μέλος της διοργανωτικής ομάδας του Πανελλήνιου  Διαγωνισμού Διαπραγματεύσεων “Athens Negotiation Tournament” (ANT). Έχει εργασθεί σε μεγάλο αριθμό εταιρειών, ως σύμβουλος διαπραγματεύσεων. Το 2004 διατέλεσε σύνδεσμος επικοινωνίας (liaison officer) για την εταιρεία κάτοχο των ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων των Ολυμπιακών Αγώνων “Athens Olympic Broadcasting” (ΑΟΒ)